2018-02-03 14:00:32• hírek • Bede Emőke

Több Szatmár megyei településen is emelkedett a bűnözési ráta

Mint minden évről, úgy a 2017-es évről is elkészítette a Szatmár Megyei Rendőrség a statisztikáit. Az adathalmaz egyik szeletéből pedig az is kiderül, melyek a megye legbiztonságosabb települései, és honnan jelentették a legtöbb bűnesetet.

A településeket a bűnözési ráta tekintetében három csoportba lehet osztani. Ott, ahol a rendőrségi adatok által megállapított arány 75 százalék alatt van, alacsony bűnözési rátáról beszélünk. Azokon a településeken, ahol az érték 75 és 100 százalék között mozog, közepesről, efelett pedig már magasról.
 

Ami Szatmár megyét illeti, elmondható, hogy kevesebb bűneset történt 2017-ben, mint egy évvel korábban, az átlag bűnözési ráta ugyanis 6,18 százalékról 4,8-ra esett vissza. A városok tekintetében kiemelkedik Avasfelsőfalu esete, ahol a 2016-ban mért 194,03 százalékról 41,67-re csökkent az arány a tavalyi évben. Hasonlóan jó eredménnyel került be a táblázatba Sárköz városa is, ahol a 2016-os 80,85 százalék után 2017-ben 20,83 százalékra esett vissza a bűnözés. Erdődön is pozitív eredménnyel zártak: a város a magas bűnözési rátával rendelkező települések közül átigazolt az alacsonnyal rendelkezők csoportjába. Szatmárnémetiben és Nagykárolyban azonban lassú, de folyamatos emelkedés figyelhető meg, mindkét városban magas a bűnözés aránya.
 

A megye falvaiban szerencsére hasonlóan nagy arányokkal nem találkozhatunk, sőt, több település is 0 százalékon stagnál évek óta. 2016-ban és 2017-ben is tartotta magát ehhez a dícséretes arányhoz Felsőberekszó, Bogdánd, Komorzán, Kaplony, Olácsaholy, Mezőfény, Kisgérce, Piskolt, Ráksa, Érszakácsi, Sződemeter, Tartóc, Csanálos és Szamosborhíd községe is. Viszont vannak olyan községek, ahol nem sikerült megtartani a bűntett nélküli mindennapokra utaló 0 százalékot. A bűnözési ráta ugyanis emelkedett az Apa, Batarcs, Börvely, Batiz, Borválaszút, Szamosdob, Mezőpetri, Mezőterem, Kökényesd és Tasnádszántó által irányított községekben is.
 

Egri, Érendréd, Bixád, Kálmánd, Avasújfalu, Csomaköz, Halmi, Hadad, Középhomoród, Mikola, Avasújváros, Pálfalva, Szilágypér, Remetemező és Nagyszokond községek azonban büszkén mondhatják el magukról, hogy a sokszor a 30 százalékot is meghaladó bűnözési rátát sikerült visszaszorítani 0-ra. Természetesen más települések esetében is változtak a számarányok, erről egy részletesebb táblázatot a Szatmár Megyei Rendőrség hivatalos weboldalán lehet megtekinteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: